Cadavrele sunt exhumate în Mexic pentru a face loc morților de coronavirus

În Mexico City, morții au rămas timp de zeci de ani liniștiți în cimitirele publice. Acum, legile care limitează drepturile la înmormântare – în special durata în care un corp poate fi îngropat – sunt puse în aplicare în unele părți ale țării, deoarece cimitirele rămân fără locuri pentru morți.

Photo by Ricardo Esquivel on Pexels.com

Este o problemă vast răspândită legată de pandemia coronavirusului și este complicată de un sistem supraaglomerat, potrivit jurnalistului Jonathan Alpeyrie, care a acoperit pandemia din Mexic și a vorbit cu CBSN din Mexico City.

El a spus că cimitirele municipale exhumează cadavre pentru a face loc celor decedați recent.

Alpeyrie, care a acoperit conflicte în țări precum Afganistan și Ucraina și a fost răpit în Siria în 2013 și a fost ținut captiv timp de 81 de zile, a declarat că sicriile și cadavrele sunt date la o parte. Dacă familiile nu revendică un corp, acesta este incinerat și înlocuit cu unul nou, a spus el.

Aceasta se întâmplă pe măsură ce cazurile de coronavirus din țară continuă să urce. În această săptămână, Mexic a înregistrat mai multe recorduri în numărul său de cazuri noi confirmate. Numărul oficial de decese este acum mai mare de 34.000, potrivit datelor de la Johns Hopkins University. Dar Alpeyrie a spus că multe dintre decese din cauza COVID-19 nu sunt raportate.

“Mulți membri ai familiilor din Mexic nu doresc ca autoritățile să știe că membrii familiei lor au murit în urma virusului, deoarece, de obicei, cadavrele sunt incinerate imediat ce se află”, a spus el.

În Mexic, se obișnuiește îngroparea cadavrelor, o alegere făcută din motive religioase într-o țară care este mai mult de 90% catolică.

“Există destule decese în Mexic, care pun o mare presiune asupra cimitirelor și crematoriilor din marile orașe, care trebuie să recurgă la utilizarea acestei legi pentru a face loc. Este destul de dificil de urmărit “, a spus el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s