Bill Gates spune că ar putea exista o reducere ”substanțială” a ratei de decese cauzate de coronavirus până la sfârșitul anului 2020

Filantropul miliardar Bill Gates a declarat că medicamentele terapeutice pentru tratarea coronavirusului ar putea reduce rata de deces substanțial în acest an, dar un vaccin va fi crucial pentru a readuce în societate un sentiment de normalitate.

Sursa: Facebook

”Puteți vedea beneficiul terapeutic mai repede decât beneficiul de protecție”, a spus Gates într-un interviu la CNBC. ”Deci cred că există o șansă bună să avem o reducere substanțială a ratei de deces până la sfârșitul anului cu combinarea acestor instrumente noi.”

Co-fondatorul Microsoft și co-președintele Fundației Bill și Melinda Gates a declarat că remdesivir a fost unul dintre tratamentele de frunte în cercetarea terapeutică. Remdesivir este un medicament antiviral de la Gilead Sciences care s-a dovedit că a redus riscul de deces la pacienții cu Covid-19 grav bolnavi cu 62% comparativ cu îngrijirea standard.

Gates a spus că există alte două antivirale pe care oamenii de știință le analizează, care pot fi administrate oral, în loc să fie injectate cu un IV precum ar fi tratamentul cu remdesivir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s