O firmă olandeză a creat “sicriul viu”, de 1.250 €. Ce se întâmplă după înmormântare

După luni de teste, în Olanda a avut loc prima înmormântare la care s-a folosit un “sicriu viu”, realizat din compost făcut din miceliu, rețeaua de fibre subțiri aflată sub pălăria ciupercilor.

Photo by Kate Trifo on Pexels.com

Bob Hendrikx, fondatorul Loop, startup-ul care produce “Living Cocoon”, a spus că nu a participat la înmormântare, dar a vorbit cu persoana care a făcut “comanda”, potrivit The Guardian.

“Își pierduse mama, dar era fericit pentru că datorită acestei cutii ea se va întoarce în natură și va trăi în curând ca un copac. A fost o conversație plină de speranță”, a spus el.

Hendrikx, un bio-proiectant în vârstă de 26 de ani, care a studiat la Universitatea Tehnică din Delft, a declarat pentru presa locală că “Living Cocoon” le permite „oamenilor să devină din nou una cu natura. Putem îmbogăți solul în loc să îl poluăm”.

Miceliul “curăță natura”, a spus Hendrikx. “Nu numai că neutralizează toxinele, dar fibrele sale pot fi folosite pentru a face orice, de la alimente la haine și ambalaje, inclusiv sicrie. Miceliul caută în mod constant produse reziduale – ulei, plastic, metale, alți poluanți – și le transformă în substanțe nutritive pentru mediu”, a mai spus Hendrikx.

Citește știrea integrală aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s